uk

В Україні щонайменше 52% громадян потребують якісної психосоціальної підтримки

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказала директорка з координації органів влади Координаційного центру з психічного здоров’я Кабміну, радниця Прем’єр-міністра Ірина Микичак.

“Значна частина громадян України — щонайменше 52% – потребує і буде потребувати якісної доказової психосоціальної підтримки”, – зазначила вона.

Крім того, як підкреслила Микичак, процес надання допомоги людям потребує і дуже великих зусиль від медпрацівників. “Тому програма психосоціальної підтримки медпрацівників – це один з методів і способів посилити спроможність нашої медсистеми, не дати їй зламатися, надати можливість дуже якісно надавати допомогу всім тим людям, які її потребують — зокрема, і психологічну, і спеціалізовану психіатричну допомогу”, – додала вона.

Керівниця проєктів благодійної організації “Відродження громад” Наталія Зарецька висловила думку, що доступність психологічної допомоги у закладах охорони здоров’я дуже важлива, і ця психологічна допомога має бути якісною та доступною.

Як вважає Микичак, віддалені наслідки травм внаслідок російської агресії будуть ще не один рік супроводжувати українську спільноту.

Вона висловила подяку “партнерам, неурядовому сектору, всім, з ким ми разом працюємо, щоб зберегти стійкість нашого народу і посилити нашу спроможність і волю до перемоги”.

Читайте також: