uk

Харківський хімічний семінар запрошує на чергову лекцію (АНОНС)

22 лютого 2024 року о 16:00 за київським часом відбудеться онлайн-засідання Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), започаткованого Науково-дослідним відділенням хімії функціональних матеріалів Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України.

Лектор: Тван Ламерс (Prof. Twan Lammers), професор Центру біогібридних медичних систем Університетської клініки Аахенського університету (Німеччина). Ступінь доктора наук з радіаційної онкології отримав в Гейдельберзькому університеті, а ступінь доктора філософії з фармацевтичної технології в Утрехтському університеті. 

Його лабораторія працює над індивідуалізацією та покращенням лікування захворювань, поєднуючи таргетування лікарських засобів з візуалізацією. Тут розробляють наносистеми доставки ліків, а також матеріали та методи для моніторингу росту пухлин, ангіогенезу, запалення, фіброзу та метастазування. 

Тван Ламерс має численні стипендії та нагороди, входить до списку високоцитованих дослідників за даними Clarivate Analytics.

Тема доповіді: Наномедицина раку. «Cancer Nanomedicine». Сучасна медицина широко використовує наноматеріали для лікування та діагностики онкозахворювань. Наносистеми транспортування ліків забезпечують більш ефективну і вибіркову доставку молекули препарату до патологічних ділянок. Внаслідок цього суттєво зменшується накопичення небезпечних ліків в здорових органах і тканинах. Нанофармацевтичні препарати, такі як ліпосоми, полімери і міцели, допомагають поліпшити баланс між ефективністю і токсичністю хіміотерапевтичних препаратів. Наномедицина також все частіше використовується для застосування in vivo терапевтичних препаратів на основі нуклеїнових кислот. Для просування клінічного застосування наномедицини проти раку, група професора Ламмерса працює над системами і стратегіями для моніторингу та модуляції доставки ліків. У цій лекції будуть висвітлені деякі з цих стратегій, включаючи, окрім нових хімічних і фармацевтичних розробок, керовані візуалізацією процедури для первинної обробки кровоносних судин і мікрооточення пухлини, а також використання візуалізації і тканинних біомаркерів для стратифікації пацієнтів. Разом ці зусилля сприяють підвищенню клінічного ефекту лікування раку за допомогою наномедицини.

Мова семінару — англійська.

Участь вільна. Запрошуються науковці, аспіранти, студенти, викладачі та всі охочі.

Лекції проходять в режимі спілкування.

Zoom link

Meeting ID: 459 004 2894

Passcode: Ch24022022

Координатор заходу: член-кореспондент НАН України, професор Валентин Чебанов(chebanov@gmail.com; info@isc.kh.ua).

Коротко про захід

Учені Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів НТК «Інститут монокристалів» НАН України започаткували й удоступнили для широкого кола науковців Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar), на якому з доповідями та лекціями виступають провідні науковці-хіміки світу. Зокрема, дводенний курс лекцій прочитали Нобелівські лауреати Жан-Марі Лен та Жан-П’єр Соваж, а також провідні професори з Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США, Нідерландів і інших країн. За час проведення Харківського хімічного семінару відбулося понад 30 лекцій, в яких взяли участь понад 9000 учасників (безпосередньо на засіданнях та через YouTube канал).Детальніше – на сайті Інституту

Читайте також: