uk

Потенціал КПІ – для наближення нашої перемоги

Київські політехніки об’єднують науковий потенціал та інновації з міжнародним досвідом задля наближення нашої перемоги.

На зустрічі з американськими партнерами, яка нещодавно відбулась в КПІ ім. Ігоря Сікорького, йшлося про спеціальні навчання та курси перепідготовки для наших захисників. Це дасть змогу військовим впроваджувати нові технології, писати технічні завдання і контролювати якість військової продукції. Зокрема, університет розширює співпрацю з американською компанією Sonata Holding.

Один з учасників зустрічі, генерал майор запасу Морської піхоти США Вільям Маллен зауважив, що КПІ має чудову репутацію, а його студенти і викладачі роблять великий внесок у перемогу України. «Наш підхід, який ми застосуваємо на курсах, називається активним навчанням, – додав гість. – Він дуже відрізняється від лекційного, адже ми спонукаємо військових думати. Це може стати вашим козирем, адже ми чітко бачимо, що російська армія програє у мисленні та ініціативних кроках». Навчатимуть нових технологій нацгвардійців, прикордонників, представників оборонно-промислового комплексу, бізнесу та усіх, хто нині залучений до оборони нашої держави.

Крім того, як розповів директор Інституту передових оборонних технологій КПІ Юрій Єхануров, є домовленість, що КПІ стане центром підвищення кваліфікації для викладачів, які будуть працювати із військовими. «В Україні працюють коледжі з посиленою військовою підготовкою, і було б бажано, аби викладачі цих закладів пройшли підготовку в Київській політехніці і навчились всьому новому, що є і в світі, і в Україні», – додав Юрій Іванович.

Також нещодавно з лекцією «Стартапи у сфері безпеки й оборони та їхній вплив на індустрію» до київських політехніків завітав директор Обʼєднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО Март Ноорма.

Підтримка молодих українських науковців, долучення до європейської наукової спільноти та спільноти НАТО – головний меседж гостя. Тепер київські політехніки планують нові проєкти у сфері кібербезпеки разом із Альянсом НАТО. Аспірант Фізико-технічного інституту КПІ Ігор Свобода каже, що Об’єднаний центр організовує багато хакатонів, наукових конференцій – для фахівців, студентів, науковців, тож він залюбки братиме в них участь.

У розмові зі студентами доктор Ноорма висловив величезну підтримку Україні, наголосив на важливості поєднання наукового потенціалу КПІ з технологіями НАТО задля спільної перемоги.

Читайте також: