uk

У центрі Дія.Бізнес у КНУ завершилася освітньо-грантова програма «Початок» для жінок-підприємниць

Ініціатива, спрямована на підтримку жіночого підприємництва, розпочалася 17 січня 2024 року. Упродовж місяця 42 учасниці проєкту пройшли офлайн-навчання.

Протягом усієї програми майбутні підприємниці дізналися про методи та інструменти управління бізнесом, ефективний маркетинг, брендинг, управління фінансами, розуміння юридичних та регуляторних вимог бізнесу, повідомляє Київський національнийн університет імені Тараса Шевченка.

Окрім теоретичних знань, учасниці отримали практичну допомогу для заснування й розвитку власної справи.

Підсумком участі в освітній програмі стала презентація бізнес-проєктів, які оцінювалися за п’ятьма критеріями: візія, бізнес-проєкт, реалістичність, конкурентні переваги та фінансова стратегія. 

На фінансову підтримку бізнес-проєктів 20-ти учасниць було залучено до $3 тис. Перемогу здобула Олена Меленчук-Буєвич із ідеєю Game-Book Space – закладом лайтово-активних розваг та інтелектуального дозвілля для сімей. Вона отримала близько $5 тис. на подальший розвиток власної справи. 

Нагадаємо, що Центр Дія.Бізнес у КНУ працює від 2021 року на базі Економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Діяльність Центру спрямована на популяризацію підприємництва, збільшення рівня обізнаності щодо того, як розпочати власну справу, проведення тематичних освітніх заходів: воркшопів, майстеркласів, бізнес-конференцій тощо. Одним із напрямів проєкту Дія.Бізнес, ініційованого Міністерством цифрової трансформації України, є жіноче підприємництво.

Читайте також: