uk

Сумський державний університет поповнився реабілітаційним обладнанням на суму 1,9 млн грн

У рамках співпраці з благодійним фондом «Пацієнти України» у рамках україно-швейцарського благодійного проєкту «Реабілітація травм війни» Сумський державний університет отримав обладнання для реабілітації різних груп пацієнтів. Про це ідеться у повідомленні навчального закладу на своєму сайті.

Зокрема, серед наданих пристроїв тренажери для кардіотренувань (сучасні бігова доріжка, степпер, велотренажер), хотерівський монітор, спірометри, міостимулятор для TENS-терапії, вертикалізуючий стіл та підйомник. Крім цього, було надано засоби для ерготерапії пацієнтів з порушеннями моторної функції, манекени для облаштування симуляційної лабораторії кафедри фізичної терапії, ерготерапії та спортивної медицини.

Наразі проведено ознайомлення з технічними особливостями переданих засобів, правилами користування, після ознайомлення з правилами техніки безпеки студенти розпочали навчання на нових реабілітаційних засобах. Отримані знання дозволять нашим здобувачам повноцінно вливатися в мультидисциплінарні команди під час проходження практики в закладах охорони здоров’я.

За словами завідувача кафедри Юрія Атамана, передане обладнання є цінним не тільки для проведення навчального процесу та доклінічної підготовки студентів-фізичних терапевтів, а й дозволить суттєво розширити перелік послуг, що можуть надаватися підрозділом для населення міста Суми. На даний час все більша кількість громадян потребують довготривалої реабілітації після бойових уражень опорно-рухового апарату, ЦНС, периферійних нервів та магістральних судин.

Особливості реабілітаційної допомоги при травмах війни полягають у реалізації комплексного підходу різнонаправлених фізіотерапевтичних впливів з урахуванням індивідуальних властивостей пацієнтів. Завдяки потужному кадровому потенціалу та наявності сучасної матеріальної бази СумДУ пропонує послуги з комплексної довготривалої реабілітації пацієнтів за травматологічним, неврологічним та кардіопульмонологічним напрямами.

Читайте також: