uk

Оцінка потреб наукової спільноти України у воєнний час: семінар-презентація дослідження

В Україні наука та інновації відіграють вирішальну роль у стимулюванні економічного розвитку та регіонального процвітання, особливо під час війни. Однак, щоб забезпечити сталість цих зусиль, необхідна безперервна державна та міжнародна підтримка. Незважаючи на виклики, державна наукова система України проактивно ініціює реформи, демонструючи значну стійкість під час війни, ідеться в анонсі заходу. Проте, незважаючи на те, що ця система має вирішальне значення для інтеграції України до ЄС, розуміння українського кейсу залишається неповним.

На цьому семінарі Анастасія Луценко представить результати емпіричного дослідження з фокусом на потребах українських науковців, проведеного у 2022-2023 роках. Презентація включатиме аналіз відповідної статистики та результатів опитувань для розуміння поточного перебігу подій. Її висновки розкривають комплексний взаємозв’язок між наукою та ширшою інноваційною та економічною динамікою в Україні.

Спікер: Анастасія Луценко, Науковий Координатор в Academ.City, що входить до Київського Академічного Університету НАН України. Вона нагороджена кількома міжнародними академічними стипендіями і відзнаками, включаючи Стипендію для запрошених вчених Інституту інновацій та конкуренції Макса Планка (Німеччина), Стипендію маркетингового тресту (Великобританія) та Нагороду за видатне студентське лідерство (Швейцарія) та інші.

Анастасія є членом кількох наукових ком’юніті, включаючи Британську академію менеджменту в Великій Британії, а також Мережу постійних інновацій у Данії. Сфера наукових інтересів: наукові системи держави, наукознавство та економіка науки.

В теперішній час Анастасія Луценко проводить дослідження в Інституті інновацій та конкуренції Макса Планка та Королівський бізнес школі (Швейцарія).

Коли: 10 квітня 15:30

Формат: Zoom. Реєстрація – https://bit.ly/3PeEYgy

Читайте також: