uk

Науковці можуть долучитися до обговорення семінару про виклики для української науки під час російського вторгнення

Про пошук інноваційних рішень для економічного відновлення і стійкості України будуть говорити провідні експерти під час дводенного семінару у Цюріху. Всіх зацікавлених запрошують долучитися до обговорення та спільних зусиль для підтримки української науки та інновацій під час дводенного семінару “Відбудова та зміцнення української науки та інновацій на підтримку економічного відновлення”.

Дати: 19-20 березня 2024 року
 Місце: Цюріх, Швейцарія
Організатор: Національна академія наук США у партнерстві з Фондом Саймонса та ETH Zurich
 Реєстрація: Приєднатися до семінару можна тут
https://nasem.zoom.us/…/WN_NVJtITpBShuWINddTpk5tw…

Тема та мета:
Війна в Україні та російське вторгнення в лютому 2022 року створили серйозні виклики для наукового, освітнього та технологічного розвитку України. Цей дводенний семінар у Цюріху спрямований на зміцнення української науки та інновацій, щоб підтримати економічне відновлення та стійкість країни.

Програма:

1-й день: Розгляд механізмів підтримки міжнародного наукового та інноваційного співробітництва між Україною та іншими ключовими країнами шляхом розвитку спільного наукового фонду.
2-й день: Визначення ключових підходів і найкращих практик для зв’язку науки та інновацій з економічним відновленням і зростанням.

Спікери:
На семінарі виступатимуть провідні експерти з наукових кіл, міністерств, промисловості, філантропії та фондів.
Серед спікерів беруть участь і представники наукової спільноти України:

Голова НК Олександра АНТОНЮК
Заступник голови НК Олексій КОЛЕЖУК
Член НК Петер БЕРЦИК.

Результати:
Результати цього воркшопу будуть представлені різним урядовцям під час підготовки до донорської конференції в Німеччині в червні 2024 року. Семінар ґрунтуватиметься на досвіді та попередніх програмах Національної академії наук США за участі України.

Читайте також: