uk

Нобелівські лауреати виступили з відкритим листом, у якому закликали світову спільноту збільшити підтримку України

39 лауреатів Нобелівської премії виступили з відкритим листом, у якому закликали світову спільноту збільшити підтримку України. Лист було оприлюднено сьогодні у виданні «Т-Інваріант».

«Ми закликаємо світових лідерів і всіх людей доброї волі позбутися будь-яких ілюзій щодо пана путіна та його злочинного режиму, – зауважують науковці, письменники і громадські діячі. Історія вчить нас, що заспокоїти агресора означає заохотити подальші злочини проти людства. Ми налаштовані не повторити Мюнхен-1938»,

Підписанти закликають світових лідерів різко збільшити допомогу Україні. Вони переконані, що «Україна повинна виграти, а не просто «не програти». На їхню думку, вчасно надана допомога зменшить людські втрати та допоможе вигнати агресора з української землі.

Є у листі і заклик делегітимізувати незаконну владу путіна в росії. «Незважаючи на свою пропаганду, режим путіна відчайдушно шукає визнання з боку світової спільноти, — йдеться у листі. — Відмова визнати переобрання путіна світовими лідерами надішле потужне повідомлення про те, що світ більше не може вважати його «партнером»».

Резюмуючи, лауреати закликають людей доброї волі та їхні організації використовувати всі наявні ресурси, щоб активно закликати своїх політичних лідерів протистояти російській агресії та підтримувати Україну.

Повний текст заяви і список підписантів — за посиланням: https://www.t-invariant.org/…/nikakoj-terpimosti-k…/…

Читайте також: