uk

Команда “Формула студент” Національного університету “Одеська політехніка” взяла участь у винахідницькому фестивалі MARKER FAIRE 2024

В Національному технічному університеті України «Київський політехнічний університет імені Ігоря Сікорського» відбувся Maker Fair Kyiv. Це фестиваль винахідництва, креативності та інновацій. Велика подія, яка збирає мейкерів, науковців, інженерів, майстрів, винахідників, освітян, і дає простір та можливості продемонструвати власні напрацювання, поспілкувавшись про це з іншими учасниками, дослідити нові форми та можливості.

На фестивалі в Києві Одеська політехніка представила автомобіль класу Formula SAE, розповіли в університеті. Автомобіль який створили студенти і який приймав участь в етапі чемпіонату світу Baltik Open. Була також представлена розробка студента другого курсу, який навчається на освітній програмі «Автоспортивний інжиніринг» – гріндер, стрічково-шліфувальний верстат.

Всі представлені експонати були розроблені і виготовлені в стінах Одеської політехніки на кафедрі динаміки машин та механічної інженерії. На фестивалі представники Одеської політехніки поспілкувались з проректором з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського, професором Пасічником В.А. Віталій Анатолійович люб’язно провів екскурсію по першому в Україні, інноваційному смартукриттю CLUST SPACE в КПІ. Цей унікальний проект реалізовано для забезпечення безперервного освітнього і наукового процесу.

Слід відмітити, що на фестивалі представники команди Формула студент Одеської політехніки заручилися підтримкою депутата Київської міської ради Супруна О.С. Олександра Сергійовича зацікавили розробки Одеських політехніків і перспективи їх розвитку.

Взагалі участь у фестивалі була продуктивною в першу чергу для наших здобувачів освіти. Одесити побачили сучасні розробки в механіці та біомеханіці. Дякуємо організаторам фестивалю за запрошення до участі в Maker Fair Kyiv 2024.

Читайте також: