uk

Відбулося засідання Комітету з присудження Премії Кабінету Міністрів України за інноваційні технології

7 травня 2024 року за дорученням віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова відбулося онлайн-засідання Комітету із присудження Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій. Головував заступник міністра освіти і науки Денис Курбатов.

Участь у засіданні взяли заступники міністрів (члени Комітету) та голови експертних груп із розгляду робіт, поданих для участі в конкурсі на здобуття Премії у 2024 році.

На засіданні розглянули роботи, рекомендовані Комітету із присудження Премії Кабінету Міністрів України, за такими напрямами:

  • «Впровадження нових технологій та обладнання для якісного медичного обслуговування, лікування, фармацевтики»;
  • «Освоєння нових технологій високотехнологічного розвитку транспортної системи, ракетно-космічної галузі, авіа- і суднобудування, озброєння та військової техніки»;
  • «Освоєння нових технологій транспортування енергії, впровадження енергоефективних, ресурсозберігаючих технологій, освоєння альтернативних джерел енергії» та «Розвиток сучасних інформаційних, комунікаційних технологій, робототехніки»;
  • «Технологічне оновлення та розвиток агропромислового комплексу».

Для присудження Премії у 2024 році рекомендовано дві роботи за результатами засідання Комітету, які мають вагомий вплив на обороноздатність України та охорону здоров’я її громадян. Пропозиції Комітету є підставою для підготовки розпорядження уряду про присудження Премії.

Читайте також: