uk

Понад 100 країн світу пообіцяли припинити вирубку лісів, серед них і Україна

На кліматичній конференції COP-26 у Глазго лідери понад 100 країн пообіцяли припинити вирубку лісів до 2030 року. Угода має ключове значення щодо обмеження підвищення температури до 1,5 °C. Учасники конференції прийняли рішення виділити близько $20 мільярдів державних і приватних коштів для інвестицій у захист і відновлення лісів. 

Голова саміту Борис Джонсон заявив: “Ці великі рясні екосистеми — ці собори природи — є легенями нашої планети…Ліси підтримують життя, а також поглинають вуглець, який ми викачуємо в атмосферу. Вони дуже важливі для нашого виживання”

Серед країн, які долучилися до цієї пропозиції, Бразилія, Росія, Канада, Китай, США, Велика Британія, Індонезія, Демократична Республіка Конго та інші. У цьому списку є й Україна. 

Володимир Зеленський заявив, що держава має намір скоротити викиди парникових газів на 65% до 2030 року, а не пізніше 2060 року досягти кліматичної нейтральності. Україна однією з перших країн у Європі ратифікувала Паризьку кліматичну угоду. Наразі українська держава знаходиться на четвертому місці серед 45 сторін Рамкової конвенції ООН за обсягами скорочення шкідливих викидів.

Читайте також: