uk

МАНівці стали призерами Міжнародної виставки винаходів та інновацій

INTARG провели в гібридному форматі 11-12 травня у Катовіце, Польща. Захищали проєкти онлайн, проте одному учаснику таки вдалося відвідати захід фізично. Завдяки INTARG юні дослідники презентують винаходи та інноваційні продукти у галузях медицини, охорони здоров’я, безпеки, IT і побутових винаходів.

Золото:

Володимир Пліта, саме той учасник, який потрапив на подію офлайн. Окрім золота, Володимир, який навчається в Політехнічному ліцеї КПІ, здобув і Special Prize of Prof. Iwan Feshchenko-Chopivsky.Хлопець розробив робототехнічний комплекс для знешкодження мін і збору уламків.

Срібло:

Анастасія Шостак з Маріупольського технічного ліцею отримала срібну нагороду за проєкт «Метод діагностики та профілактики дисплазії кульшового суглоба з використанням онлайн-карти».

Ігор Котенко – срібний призер із Херсонського фізико-технічного ліцею.Ігор розробив розумний браслет здоров’я для закладів освіти, який контролює фізичний стан учнів та вчителів під час занять.

Ілля Хайт та Володимир Анісімов – також призери з Херсона, проте зі школи №24 із поглибленим вивченням математики, фізики і англійської мови та з академічного ліцею ім. О.В. Мішукова.Назва проєкту хлопців – «RH-1». Вони використали методи комп’ютерного зору для керування маніпулятором, або пристроєм який забезпечує робочі процеси. Розробка вміє розпізнавати об’єкти та передавати інформацію на виконуючий пристрій.

Андрій Маврін з Політехнічного ліцею КПІ дослідив переробку шин кріо-вібруючим методом. Він екологічніший і допомагає зберегти гуму та сталь з шин.

Катерина Горішня з Харківського ліцею №149 проаналізувала функціонування інноваційних технологічних парків у географічному просторі. Такі парки, наприклад у Харкові, роблять місто більш інноваційним та інвестиційно привабливим. Проте в науковому полі цю тематику нині дослідили недостатньо.

Павло Шехет із Києва.Хлопець навчається в Політехнічному ліцеї КПІ ім.І. Сікорського.Проєкт Павла – «Новітній захист бронетехніки».Хлопець дослідив нові можливості комплексної протидії системам наведення ракет.

Бронза:

Єгор Скрипник з Черкаської школи №3 виборов бронзову нагороду за проєкт «Система моніторингу якості очищення повітря у навчальному закладі».Єгор розповідає про діджиталізовану систему моніторингу, яка вберігає приміщення від втрати тепла та зниження енергоефективності будівлі школи.

Назар Корпач з Волинського наукового ліцею розробив реєстратор польотних даних, чорну скриньку, для полегшення встановлення причин аварій безпілотних літальних апаратів. Розробка підвищює ефективність навчання операторів БПЛА, зменшує кількість аварій та підвищує надійність використання БПЛА.

Олег Леончук з Класичної Гімназії при ЛНУ ім. І.Франка створив проєкт прототипу пристрою для автоматизованого сортування відходів.

Валентина Леонтюк та Віктор Луб’янов з Одеської школи №117 захистили проєкт «Айтрекер на смартфоні».За допомогою технології айтрекінгу реалізується процес непараметричної ідентифікації око-рухової системи людини «вхід-вихід». Учасники розробили програмні засоби для смартфонів, які здійснюють автоматичне розпізнавання зображень об’єктів на послідовності кадрів відеореєстрації та обчислення координат зіниці в динаміці процесу руху ока.

Олександр Стасовський з Дніпровського ліцею інформаційних технологій дослідив поведінку діамагнетиків у неоднорідному магнітному полі для використання в технологіях сепарації.Учасник запропонував метод ліквідації розливу нафти, який будується на магнітній сепарації нафти та води.

Олекса Лопатинський з ліцею ім. В.Симоненка зі Львова розробив прототип інноваційної безконтактної панелі керування «SafeGoUp». Завдяки їй не потрібно торкатися кнопок, аби керувати ліфтом.

Злата Бічева з Політехнічного ліцею КПІ ім. І.Сікорського працювала над Індукційною зарядкою для міського транспорту.Ідея проєкту Злати – оптимізувати зупинки громадського електротранспорту з допомогою електромагнітної індукції. Це допоможе позбутися дротів для автобусів чи трамваїв, покращити методи індукційної зарядки.

Читайте також: