uk

«Харківський квантовий семінар» запрошує на чергову лекцію

«Харківський квантовий семінар» запрошує на чергову лекцію, яка відбудеться 6 лютого 2024 року о 16:00 в онлайн форматі, повідомляє НАН України.

Тема доповіді: «Квантові траєкторії, квантовий потенціал, суперосциляції: Маделунг, де Бройль, Ньютон» (Quantum trajectories, quantum potential, superoscillations: Madelung, de Broglie, Newton).

Лектор: професор Сер Майкл В. Беррі (Бристольський університет), всесвітньо відомий британський фізик, лауреат низки визначних міжнародних премій, включно з медалями Дірака, Лоренца, Максвелла та іншими. На його честь названо ряд фізичних величин і явищ, таких як фаза Беррі, кривизна Беррі, зв’язок (потенціал) Беррі, задача Беррі-Робінса, припущення Беррі-Табора і Вейля-Беррі тощо. Ним запропоновано метод візуалізації хвильової функції у вигляді квантового килима. У липні 2023 року за його авторством опубліковано статтю у спеціальному благодійному випуску для підтримки України у журналі “Nanophotonics” під назвою “Україна і сингулярна оптика”.

Організатори заходу: Фізико-технічний інститут низьких температур ім. Б.І.Вєркіна НАН України (д.ф.-м.н. С.М. Шевченко) та Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» (д.ф.-м.н. А.Г. Сотніков).ZOOM LINK

Conference ID: 84858248436 

Conference code: 929397Детальна інформація: Kharkiv Quantum Seminar

Читайте також: