uk

Виставки про Україну в Антарктиці відбулися одразу в трьох країнах світу

Як повідомили у Національному антарктичному науковому центрі, перші – це експозиції «Кольори білого континенту» авторства біолога 27-ї та 28-ї УАЕ Сергія Глотова.

США, Дейна-Пойнт, Каліфорнія

24 лютого 2024 року

Співорганізаторами заходу стали Українська школа Оранж Каунті (Ukrainian School of Orange County) та фундація «Лелека».

Подію відвідали насамперед представники української діаспори. Діти та їхні батьки були в захваті від фото антарктичної природи та можливості наживо поспілкуватися з полярниками зі станції «Академік Вернадський».

Усі присутні могли придбати “Листівки Незламності” за донати, які підуть на закупівлю та комплектацію тактичних медичних рюкзаків для ЗСУ.

Ця виставка – перша з низки експозицій про Україну в Антарктиці, що відбудуться в США.

Латвія, Алускне, музей повіту

24 лютого 2024 року

Виставка антарктичних фотографій поєдналася з акцією вшанування латвійських волонтерів, які доставили багато автівок для ЗСУ. Щиро дякуємо їм та пишаємося, що саме фотографія Сергія Глотова із зображенням снігового буревісника стала основою для почесної відзнаки та нагородного знака.

Україна

Львів, Зоологічний музей ЛНУ ім. Івана Франка (вул. Грушевського, 4)

Тривалість: 27 лютого – 10 березня 2024

Також на прохання організаторів експозиція НАНЦ «Україна в Антарктиці: дослідження та незламність» продовжила свою роботу в Рівному. Тож нагадуємо, де вона розміщена.

Рівне, Рівненська обласна бібліотека (вул. Олександра Борисенка, 6)

Тривалість: до 31 березня 2024 року

Тішимося, що і в Україні, і в інших країнах є така велика цікавість до Антарктики та досліджень наших вчених. І, звісно, запрошуємо усіх охочих відвідати виставки в Рівному та Львові. Вхід вільний.

Читайте також: