uk

У НМУ стартує цикл тематичного удосконалення зі скринінгу та ранньої діагностики онкологічних захворювань

Навчально-науковий центр неперервної професійної освіти (ННЦНПО) Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця надає лікарям можливості розширити професійні компетенції під час циклу тематичного удосконалення «Сучасні програми скринінгу найбільш поширених онкологічних захворювань у чоловіків та жінок», що розпочнеться 11 березня.

Даний курс передбачає розгляд та ознайомлення з питаннями скринінгу та ранньої діагностики найпоширеніших онкологічних захворювань: раку ободової та прямої кишки, раку молочної залози, легень, шкіри (зокрема, меланоми), шийки матки, щитоподібної та передміхурової залоз, повідомляють в університеті.

Програма охоплює значний обсяг, як теоретичних, так і практичних знань, вмінь і навичок, необхідних для сімейних лікарів, хірургів, терапевтів, онкологів. Слухачі розглянуть питання формування груп ризику, методи інструментальної, морфологічної діагностики, що спрямовані на раннє виявлення та розпізнання захворювань, акцентують увагу на стратегічних напрямах сучасної терапії онкологічних захворювань.

Захворюваність на онкологічні хвороби постійно зростає в Україні та у світі. Головна проблема таких захворювань – пізня діагностика у 30-60% пацієнтів. Відомо, що спеціальне лікування ранніх стадій онкологічних хвороб дає задовільні результати, стабільну і тривалу виживаність. Ранню діагностику, з огляду на світовий досвід, може забезпечити організований на державному рівні скринінг найпоширеніших локалізацій раку.

Навчально-науковий центр неперервної професійної освіти ІПО НМУ пропонує зручні форми навчання і гнучкі графіки виконання освітньої програми тривалістю 2 тижні (78 год), що сприятиме засвоєнню цікавого матеріалу.

Після успішного закінчення навчального циклу слухачі отримають посвідчення встановленого Міністерством охорони здоров’я України зразка, згідно з яким нараховується 50 балів БПР лікарів.

Цикл тематичного удосконалення, на який запрошуються медичні працівники, які закінчили інтернатуру за однією з лікарських спеціальностей, триватиме з 11 по 22 березня 2024 року. Головним лектором виступить доктор медичних наук, професор Валерій Чешук.

Нагадаємо, навчатись за кошти державного бюджету на таких циклах можуть лікарі закладів, підпорядкованих Міністерству охорони здоров’я України.

Реєстрація.

Читайте також: