uk

Університет Шевченка розвиватиме проєкти міських досліджень

КНУ імені Тараса Шевченка та Громадська організація «ЛУН Місто» працюватимуть разом у сфері урбаністики. Меморандум про співпрацю та взаємодію підписано 7 березня 2024 року.

Документ, що засвідчує спільні цілі, скріпили підписами проректорка з науково-педагогічної роботи (зв’язки з громадськістю) КНУ Олена Добржанська та голова ГО «ЛУН Місто» Денис Суділковський, ідеться на сайті навчального закладу.

Підписаний Меморандум має на меті співробітництво у сфері міського та просторового планування, управління міським та регіональним розвитком, а також обмін галузевою інформацією, підвищення якості підготовки студентів за відповідними спеціальностями. Така взаємодія формуватиме запит на якісне життя в мегаполісі.

Перш за все, співпраця буде корисною для працівників та студентів Географічного факультету КНУ, де здійснюється навчання за освітньою програмою «Урбаністика та міське планування».

Шляхи можливої співпраці, які відкриває перед двома інституціями підписаний Меморандум, обговорили під час зустрічі не лише керівники установ, а й декан географічного факультету Сергій Запотоцький, завідувач кафедри економічної та соціальної географії Костянтин Мезенцев, гарант ОП «Урбаністика та міське планування» Наталія Провотар та кураторка проєкту від ГО «ЛУН Місто» Анна Денисенко.

Зокрема, сторони домовилися про таке:

  • проведення спільних заходів;
  • спільну науково-дослідну діяльність у сфері урбаністики, міського та просторового планування;
  • співпрацю у проєктуванні та розробці інструментів, що сприяють розвитку міст;
  • обмін даними про рівень комфорту, доступності й безпеки міських просторів і розвитку міст;
  • проходження здобувачами вищої освіти виробничої практики.

Довідково:

ГО «Лун Місто» проголошує своєю місією досліджувати комфорт і якість життя в українських містах та сприяти їхньому сталому розвитку. Організація заснована 2018 року. Серед здобутків «Лун Місто» – чимало проєктів, реалізованих в багатьох містах України.

Зокрема, спільно з командою Факультету радіофізики, електроніки і комп’ютерних систем КНУ імені Тараса Шевченка було створено систему для станцій аналізу якості повітря. Сьогодні мережа охоплює понад 12 міст. Усі охочі можуть у реальному часі безкоштовно спостерігати за якістю повітря.

Читайте також: