uk

Харківський хімічний семінар запрошує на чергову лекцію

12 березня 2024 року о 16:00 за київським часом відбудеться чергове онлайн-засідання Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), започаткованого Науково-дослідним відділенням хімії функціональних матеріалів Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України.

Запрошуються науковці, аспіранти, студенти, викладачі та всі охочі.

Лектор: Професор Біл Моранді (ProfDrBillMorandi), професор кафедри синтетичної органічної хімії Щвейцарської вищої технічної школи (ETH Zürich). Його наукова діяльність спрямована на розробку та розвиток нових каталітичних реакцій для синтезу малих молекул і матеріалів, а також на підвищення ролі відновлюваної сировини та вторинних матеріалів. Він має численні нагороди, серед яких премія Novartis Early Career Award в галузі органічної хімії, Меморіальна премія Карла Дуйсберга від Німецького хімічного товариства, був обраний до списку C&EN Talented 12. Наразі він є асоційованим редактором Organic Chemistry Frontiers, журналу Королівського хімічного товариства.

Тема доповіді: Новітні досягнення в каталізі та за його межами («Recent adventures in catalysis and beyond»).

У цій доповіді буде обговорено останні досягнення групи Моранді в галузі синтетичних методологій, представлено прогрес в області молекулярного редагування, включаючи вбудову одного атома азоту. Також будуть коротко обговорені нові розробки в області шатл-каталізу, його застосування для переробки сировини і відходів.

Zoom link

Meeting ID: 459 004 2894

Passcode: Ch24022022

Координатор заходу: член-кореспондент НАН України, професор Валентин Чебанов (chebanov@gmail.com; info@isc.kh.ua).

Мова семінару — англійська.

Участь вільна. Запрошуються науковці, аспіранти, студенти, викладачі та всі охочі.

Лекції проходять в режимі спілкування.

 Коротко про захід: Вже виповнилося більше півтора року відтоді, коли вчені Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів НТК «Інститут монокристалів» НАН України започаткували й удоступнили для широкого кола Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar), на якому з доповідями та лекціями виступають провідні науковці-хіміки світу. Зокрема, курс лекцій прочитали Нобелівські лауреати Жан-Марі Лен, Жан-П’єр Соваж, Річард Робертс, Курт Вютріх, Дан Шехтман, а також провідні професори з Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США, Нідерландів і інших країн. За час проведення Харківського хімічного семінару відбулося більше 30 лекцій, в яких взяли участь понад 9000 учасників (безпосередньо на засіданнях та через YouTube канал).

Деталі за посиланням https://www.isc.kh.ua/en/seminar

Читайте також: