uk

Відбулася перша стратегічна сесія «Українські студії в славістиці: візуалізація»

Учора, 24 липня 2023 року, на базі Міністерства освіти і науки України відбувся перший захід із циклу стратегічних сесій «Українські студії в славістиці: візуалізація».

Подія відбулася задля переосмислення місця і ролі українських студій у сучасній славістиці, розуміння значення бренду та іміджу України у світовому просторі. Це перший захід із циклу міждисциплінарних стратегічних сесій «Українські студії в славістиці: візуалізація», що має на меті висвітлити тенденції розвитку україністики в сучасних умовах, виклики сьогодення та перспективи їхнього подолання, а також актуалізацію українського наративу та зміни парадигми славістичних студій.

На сесії був присутній заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький. Він привітав учасників і окреслив актуальність напрямів стратегічних сесій. Про важливість розвитку українських студій у міжнародному академічному середовищі розповіла радниця – уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник.

Також до присутніх звернулися: керівниця секретаріату Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Уляна Автономова, голова Brand Ukraine Марія Липяцька, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії та філософії Бердянського державного педагогічного університету, координатор Офісу підтримки вченого Ігор Лиман та докторка історичних наук, професорка, директорка НДЦ «Інститут досліджень наукової діаспори імені професора Любомира Винара» Національного університету 

«Острозька академія» Алла Атаманенко. Загалом у форматі дискусій і коментарів долучилися понад 80 учасників – науковці, дипломати, здобувачі вищої освіти, представники громадських організацій з України, Болгарії та Польщі.

Довідково

Організаторами заходу були Міністерство освіти і науки України, Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Офіс підтримки вченого, Державне підприємство «Український державний центр міжнародної освіти» та Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Модерували захід голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, доктор юридичних наук, професор Олеся Ващук та директорка державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти», кандидатка історичних наук, доцентка Олена Шаповалова.

Технічно супроводжувала подію координаторка Офісу підтримки вченого, кандидатка економічних наук, доцентка Донецького національного університету імені Василя Стуса Олена Поліщук.

Читате також: