uk

Чехія пропонує стипендії в магістратуру та докторантуру

Уряд Чеської Республіки пропонує українцям стипендії на навчання в магістратурі та докторантурі в закладах вищої освіти країни.

Ці державні стипендії призначені для покриття стандартної тривалості навчання.

Стипендії надаються для навчання на магістерських програмах навчання плюс однорічний підготовчий курс чеської мови (який поєднується з іншою спеціальною підготовкою). Державні стипендії цієї категорії призначаються випускникам освітнього ступеня бакалавра. Вони можуть вступати лише на навчальні програми з вибраних напрямів навчання, на яких викладання ведеться чеською мовою.

Залежно від предметної області, абітурієнти зазвичай повинні скласти вступні іспити у відповідний університет. Успішне складання вступних іспитів є необхідною умовою для отримання стипендії.

Також стипендії надаються для навчання на програмах магістратури або докторантури. Державні стипендії цієї категорії призначаються випускникам відповідно бакалаврату або магістратури, які вступають на навчання з викладанням англійською мовою.

Рекомендовані галузі навчання для українців на стипендії: технічні спеціальності (енергетика, машинобудування, виробництво та обробка, транспорт), математика та статистика, інформатика, кібербезпека, економіка та фінанси, хімія, сільське господарство та екологія.

Кожен абітурієнт зобов’язаний заповнити електронну форму заявки.

Абітурієнти, які пройдуть відбір, розпочнуть навчання у 2024/25 навчальному році.

Подання заявок триватиме до 30 вересня 2023 року.

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ

Читайте також: