uk

Нові конкурси Програми ЄС Еразмус+ на 2024 рік вже відкрито!

28 листопада 2023 р. Європейська Комісія оголосила новий конкурс Програми Еразмус+ на 2024 рік, прийнявши Щорічну Програму – Annual Work Programme 2024. Завдяки збільшеному бюджету в €4.3 млн євро на наступний рік, Еразмус+ продовжить надавати можливості для обмінів на навчання та практики, стажування та викладання, створення проєктів транскордонного співробітництва у сферах освіти, професійного розвитку, молоді та спорту.

Діяльність в межах Програми Еразмус+ продовжуватиме об’єднувати людей та організації для роботи над чотирма головними пріоритетами: інклюзія, активне громадянство і демократичної участі, зелені та цифрові трансформації.

Програма Еразмус+ продовжуватиме підтримувати Україну та її громадян через спільні проєкти співпраці і проєкти мобільності задля розвитку нових компетентностей, зокрема для боротьби з дезінформацією та інтеграції тимчасово переміщених осіб у нову освітню систему.

Загалом для участі українських організацій як партнерів, які працюють у сферах освіти, молоді та спорту відкрито 35 конкурсів. Цього року два нові напрями – Розвиток потенціалу у сфері молоді та спорту, відкрили можливості організаціям з України бути заявниками та повноправними партнерами цих конкурсів, як і в 9 інших у сфері вищої освіти.

Еразмус+ також продовжить свою ключову роль у популяризації спільних цінностей ЄС. Усі бенефіціари програми і діяльність, яку вони здійснюють, будуть відповідати та сприяти цінностям людської гідності та прав, свободи, демократії, рівності і верховенства права.

Докладніше – на офіційному сайті Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Читайте також: