uk

Майже 2 мільйони гривень зібрали в ЧНУ для підтримки захисників

Пріоритетним напрямом діяльності Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького від першого дня повномасштабного вторгнення стала допомога Силам оборони України.

Лише завдяки титанічним зусиллям наших захисників Україна залишається на політичній мапі світу. А українці можуть працювати і навчатися, будувати плани на майбутнє.

На ректораті було заслухано звіт проректорки з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галини Гаврилюк про доброчинну і волонтерську діяльність упродовж 2023 року, повідомили у навчальному закладі.

Колективом (студенти, викладачі, працівники) ЧНУ було проведено 16 загальноуніверситетських благодійних заходів, 18 зборів на запит благодійних фондів, організовано десятки індивідуальних зборів на запити окремих військовослужбовців чи військових підрозділів. Допомагали й постраждалим від наслідків російської агресії.

Загалом зібрано 1 945 169 грн. Надано допомогу військовим та потерпілим унаслідок ракетної атаки в м.Умані на суму 1 936 033 грн. Фінансова допомога та допомога за профілем освітньої діяльності (психологічна, мовна, реабілітаційна та ін.) надавалася 41 військовому підрозділу, 54 військовослужбовцям-працівникам чи випускникам університету.

Загальна сума наданої фінансової допомоги Силам оборони України з 24.02.2022 по 01.01.2024 від колективу ЧНУ становить – 3 045 000 грн.

Університетські ініціативи підтримували випускники і небайдужі люди. Багато з них, такі як Олексій Єгоров, Денис Ковачич, постійно долучалися до університетських зборів та акцій.

— Історія наших перемог — це завжди історія єдності. І боротьба з російським агресором — наша спільна справа. Тому ми разом допомагаємо Силам оборони України і робитимемо це постійно. Практично кожного українця вже зачепила війна, у кожній сім’ї є ті, хто боронять Україну. Не полишаємо без підтримки й представників нашої університетської родини — викладачів, випускників, студентів, їхніх батьків і рідних. Вдячний колективу, студентам і всім, хто не залишається осторонь. Не зупиняємося на цьому шляху! — підсумував ректор ЧНУ Олександр Черевко.

Читайте також: