uk

У Львівському нацуніверситеті презентували книгу Андрія Козицького «Велика брехня: Методи, наративи та динаміка заперечення Голодомору»

15 січня 2024 року в Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася презентація книги доцента кафедри світової історії модерного часу історичного факультету Університету Андрія Козицького «Велика брехня: Методи, наративи та динаміка заперечення Голодомору» . Про це у повідомленні Львівського національного університету імені Івана Франка.

Книга присвячена методам та моделям заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні, які використовували пропагандистські апарати СРСР та російської федерації з метою усунення пам’яті про вчинений кремлем на початку 1930-х рр. геноцид українського народу.

Презентація книги Андрія Козицького розпочалася з вітального слова Ректора Володимира Мельника:

«Сьогодні без перебільшення важлива подія в історико-інтелектуальному житті нашого часу. Джерельна база, опрацьована автором література засвідчують його серйозні наміри не просто відтворити історичну правду про Голодомор, але й показати методологію брехні, маніпуляції історичним матеріалом, передовсім істориками росії, з метою приховати цю трагічну сторінку в житті всієї європейської спільноти та виховувати молодь на нівеляції історичної правди».

Захід завершився дискусією, під час якої всі охочі змогли висловити свої думки та побажання, поставити питання автору та ще раз звернути увагу на окремі аспекти дослідження теми Голодомору.

Захід відбувався за участі автора, в. о. генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду Лесі Гасиджак, Ректора Володимира Мельника, запрошених науковців, а також викладачів та студентів Львівського університету.

Читайте також: