uk

Розвиток EdTech: українські стартапери вперше взяли участь у Bett UK 2024 в Лондоні

Українська делегація відвідала Bett UK 2024 — найбільшу світову виставку освітніх технологій. Подія зібрала понад 30 тисяч відвідувачів зі 120 країн світу. До складу делегації увійшли 8 команд, які презентували власні EdTech-стартапи.

Серед них:

  • Amperia — український виробник обладнання для освіти, програмного забезпечення та інтерактивних підручників;
  • BUKI — міжнародний EdTech-маркетплейс з пошуку репетиторів;
  • GIOS — інтерактивна платформа зі ШІ з вивчення математики;
  • Nanit Robot — EdTech-рішення для розвитку креативності й інженерних навичок;
  • Headway — EdTech-компанія, яка створює продукти з мікронавчання та входить до рейтингу найвпливовіших у світі з трансформації цифрового навчання та навичок спеціалістів — GSV 150.
  • CASES — соціальна мережа та EdTech-платформа для креативних індустрій;
  • Elai.io — платформа для перетворення тексту у відео;
  • Sensorama — компанія, яка спеціалізується на навчанні за допомогою VR-тренажерів. У 2023 році увійшла до п’ятірки найкращих у сфері AR/VR у світі.

За 3 дні українські компанії провели понад 230 зустрічей з представниками урядів, фундацій, університетів, шкіл та садочків. Зокрема, розпочали переговори з Oxford University, University of Arts London, University of Liverpool, урядами Ізраїлю, Індії та Польщі.

Також стартапери познайомилися із зацікавленими учасниками, представниками компаній та урядів держав, отримали зворотний зв’язок та ініціювали перемовини з потенційними партнерами. Загалом українські підприємці зібрали багато корисних контактів, серед яких: представники Уряду Великої Британії, Саудівської Аравії, Нідерландів, адміністрації закордонних закладів освіти та міжнародних компаній.

Українська делегація провела зустрічі з виробниками та BigTech-компаніями, зокрема Lenovo, Dell, Acer, Google, Microsoft, Epson та BenQ. Говорили про постачання технічного обладнання, підтримку адаптації цифрових інструментів для вчителів та закладів освіти.

Крім того, за організації Фонду Президента України відбулася окрема пітчинг-сесія, у якій взяли участь п’ять українських стартапів. Вони отримали можливість залучити додаткові інвестиції від провідних фондів Великої Британії.

Читайте також: