uk

Вихованець столичного ліцею отримав нагороду у Конкурсі молодих вчених Європейського Союзу

Конкурс EUCYS проводиться з 1989 року. Цього року він відбувся в місті Лейден (Нідерланди). У фіналі конкурсу змагалися 132 юних науковці з 33 країн! А взагалі організатори повідомили усім фіналістам, що на старті відбору до фіналу було 65000 претендентів!Про це повідомили у Київській Малій академіі наук учнівської молоді.

Нікіта Арський, вихованець відділення математики Київської МАН та учень Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, золотий призер Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, взяв участь у Конкурсі молодих вчених Європейського Союзу (EUCYS).

Ліцеїст отримав сертифікат учасника – але: уявіть, у фіналі конкурсу змагалися 132 юних науковці з 33 країн. Нікіта Арський досліджував кількість, суму та добуток дільників натурального числа. Він зібрав і систематизував спектр властивостей цих функцій, доповнив його власними результатами та показав значимість виведених тверджень в розв’язанні авторських задач та доведенні нових теоретичних результатів.

Як розповів сам Нікіта, всі фіналісти висловили свою підтримку нашим учасникам у питанні війни, що прийшла на українську землю, – і це був яскравий приклад того, що Європа з Україною.

Керівниками Нікіти є Ольга Приходько, вчителька математики Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Олександр Ганюшкін, доцент кафедри алгебри і комп’ютерної математики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат фізико-математичних наук.

Читайте також: