uk

В Україні стартував прийом заявок на школу енергетичної кооперації

Учасників відбиратимуть Greencubator та Бізнес-школа Українського католицького університету за підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках проекту енергетичної безпеки (ПЕБ).

Протягом двомісячного освітнього інтенсивну учасники школи вивчатимуть основи кооперації та енергетики, економічні основи, сучасне законодавче та регуляторне поля, отримають навички бізнес-планування та залучення інвестицій з практиками енергетичної кооперації та кваліфікованими викладачами Бізнес-школи УКУ. Курс поєднає онлайн та офлайн компоненти, надаючи українцям практичні знання та інструменти для створення енергетичних кооперативів.

«Це дозволить українським громадам, подібно до громад у ЄС та Північній Америці, використовувати механізм кооперації для збільшення власної енергетичної стійкості та створення нових точок економічного зростання», – зазначають організатори проекту.

Наприкінці курсу кожен учасник має захистити бізнес-план власного енергетичного кооперативу. Учасники Школи енергетичної кооперації, які презентують життєздатні бізнес-плани, матимуть можливість взяти участь у Енергетичному акселераторі громад. Ця чотиримісячна програма дозволяє командам енергетичних кооперативів пройти шлях від написання попереднього бізнес-плану до початку залучення інвестицій.

2-га Школа енергетичної кооперації стартує у лютому.

«Навчання на курсі включає фахову теорію, практичний розгляд кейсів енергетичних кооперативів, бізнес моделювання кооперативних структур, – ділиться враженнями від навчання на першій Школі керівник соц-інвест відділу «КФГ», співзасновник ГО «ТАДС» та ряду с/г кооперативів – Василь Мартюк. – Я вже займаюся кооперацією та інвестиціями певний час, і зважаючи на свій досвід, бачу велику перспективу у сфері енергетичної кооперації, а комунікація з однодумцями мотивує та надихає».

Навчання у Школі Енергетичної Кооперації є безоплатним для учасників, що були відібрані в результаті конкурсу завдяки підтримці USAID Проекту Енергетичної Безпеки. У відборі можуть брати участь учасники із будь-яких регіонів України. Школа передбачає обов’язкову участь у двох офлайн-зустрічах, що відбуваються на кампусі Українського католицького університету у Львові. Проїзд та проживання під час цих онлайн-зустрічей покриваються учасниками школи.

Для навчання у школі необхідно зареєструватися до 5 лютого 2022 року за посиланням: https://energycooperative.org.ua/mainform/

Школа енергетичної кооперації та Енергетичний акселератор громад реалізуються Greencubator та Бізнес-школою УКУ у партнерстві з Відкритим Університетом Майдану у рамках грантової ініціативи «Сприяння підвищенню енергетичної стійкості на місцевому рівні шляхом реалізації енергетичних ініціатив громад».

Читайте також: