uk

Інститут української мови НАН України проводить Міжнародну наукову конференцію

Відділ лексикології, лексикографії та структурно-математичної лінгвістикиІнституту української мови НАН України 5–6 вересня 2022 року проводить Міжнародну наукову конференцію ЛЕКСИКОГРАФІЧНА ПАРАДИГМА ХХІ СТ.: До 100-ліття від дня народження доктора філологічних наук, професора Леоніда Сидоровича Паламарчука

Передбачено заслухати та обговорити доповіді з проблем: теорія та практика сучасної лексикографії; українська історична лексикографія; засади та методологія укладання словників різних типів;джерельна база словників ХХІ ст.;лексикографія і міжкультурна комунікація; тлумачна лексикографія; комп’ютерна лексикографія та створення лінгвістичних баз даних; засади авторської лексикографії і римографії;термінологічна лексикографія;перекладна лексикографія;ономастична лексикографія;фразеографія; лексикографічне моделювання результатів досліджень з етнолінгвістики, соціолінгвістики, стилістики та культури мови.

Конференція відбудеться за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 4 в мішаному форматі (у приміщенні Інституту української мови НАН України та онлайн на платформі Google Meet).

Робочі мови – українська та інші слов’янські.

Для участі в конференції просимо до 1 серпня 2022 року на електронну адресу slovsprava@ukr.net надіслати лист (тема листа «Конференція»), який міститиме заповнену реєстраційну форму учасника конференції (назва файлу «Прізвище автора_заявка»).

Форму заявки подано в додатку А за посиланням: https://docs.google.com/…/1dT8Ze3QlVeWV505…/edit…За результатами конференції буде опубліковано збірник наукових праць. Вимоги до оформлення статей подано в додатку Б за посиланням: https://docs.google.com/…/1dT8Ze3QlVeWV505…/edit

Контакти для довідок:Електронна пошта відділу лексикології, лексикографії та структурно-математичної лінгвістики Інституту української мови НАН України: slovsprava@ukr.net.Цигвінцева Юлія Олександрівна, секретар оргкомітету конференції: julivoznuk@gmail.com, тел. +38(093) 260-78-09.

Читайте також: