uk

Питання вступної кампанії і завершення навчального року обговорили в МОН

Питання вступної кампанії і завершення навчального року обговорили під час традиційної наради Міністерства освіти і науки з керівникам закладів вищої освіти. Про це повідомляє КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Зокрема, йшлося про те, що Умови прийому на 2022 рік вже на фінальній стадії розроблення. Однак у МОН закликають зважати, що в таких надскладних умовах правила можуть періодично коригуватися й доповнюватися з огляду на розвиток подій в країні.

Наголошено, що проведення тестування як для вступників, так і для здобувачів має відбуватися з дотриманням всіх належних заходів безпеки й тільки в будівлях зі спеціалізованими укриттями.Крім того, було акцентовано, що навчальний рік і всі форми державної атестації мають бути проведені відповідно до графіка навчального процесу. А у разі неможливості провести державну атестацію в дистанційному режимі варто або змінити форму державної атестації, або для певних категорій за наявності виняткових обставин передбачити академічну відпустку чи перенесення складання атестації на наступний рік.

Також на нараді було зазначено, що проведення конкурсного відбору для НПП відбувається відповідно до правил, визначених нормативними документами закладу вищої освіти, і закінчення строку дії контракту НПП у період дії правового режиму воєнного стану може означати припинення його роботи в університеті. Сторони, що з цим не погоджуються, можуть вирішувати суперечності в судовому порядку.

Крім того, було акцентовано увагу, що випуск здобувачів має відбутися відповідно до графіка навчального процесу (у травні – червні).

Читайте також: