uk

Інститут надтвердих матеріалів ім. В.М. Бакуля НАН України просить допомоги

У зверненні спільноти інституту сказано, що “V. Bakul Institute for Superhard Materials звертається до всіх не байдужих до української науки, юридичних та фізичних осіб, з якими мав партнерські та контрактні стосунки, з проханням надати благодійну підтримку для проведення ремонтно-відновлювальних робіт з ліквідації наслідків ракетного удару по його території збройними силами Російської Федерації наприкінці березня 2022 року.

Наслідком ракетного удару було руйнування та пошкодження споруд і будівель, в яких знаходиться лабораторне та технологічне обладнання, на якому проводились передові наукові дослідження. Загалом пошкоджено 13 будівель, з них частково зруйновані дві (потребують капітального ремонту), суттєво пошкоджені 7 (потребують часткового відновлення), частково уражені 4 (потребують заміни вікон).

Знищено:- скляних та віконних блоків 8774,17 м2;- штучна або підвісна стеля 618 м2;- міжкімнатних дверей 141 шт;- металевих дверей 8 шт;- ворота 5 шт;- кондиціонери 32 шт;- промислові системи вентиляції 4 шт. Також потребують відновлення 28 об’єктів комунікацій та комунікаційних споруд.

Для повернення до нормального режиму роботи інституту необхідна екстрена допомога фінансами та матеріальними ресурсами.Ми будемо вдячні всім нашим друзям та колегам, організаціям та підприємствам в Україні та за кордоном за будь-яку посильну допомогу нашому інституту”, – зазначають в інституті.

Читайте також: